Continuïteit in de Zorg

Zorgevent op 29 juni 2017 van 13:30 – 18:30 uur

Van Iersel Luchtman Advocaten – Verkadefabriek ‘s-Hertogenbosch

Op donderdag 29 juni houden wij ons zorgevent waar we u bij deze graag voor uitnodigen. Het event is bedoeld voor alle partijen die (zijdelings) met de zorg te maken hebben. Dit keer belichten we de continuïteit in de zorg. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@vil.nl.

Continuïteit in de Zorg
We bespreken het thema Continuïteit in de Zorg door eerst een beeld te geven van de huidige (financiële) ontwikkelingen bij ziekenhuizen, de ouderen- en gehandicaptenzorg en bij GGZ-instellingen. Vervolgens zullen we aan de hand van het faillissement van het Ruwaard van Putten ziekenhuis aangeven wat er mis kan gaan bij een zorginstelling.

Na de pauze zullen we de betreffende casus verder juridisch belichten. Zo vertellen we wat er allemaal speelt bij een doorstart en welke mogelijkheden organisaties hebben om weer gezond te worden zodat de continuïteit gewaarborgd blijft.

Externe sprekers
Rob Leensen is bij EY werkzaam als accountant en adviseur. Hij is voorzitter van Coziek en verantwoordelijk voor kennismanagement binnen de sector Health Care en Life Sciences. Rob houdt zich bezig met de trends binnen de gezondheidszorg en is actief bij de ontwikkeling van sectorproducten waaronder de Brochure Actuele ontwikkelingen en de Financiële Barometer Gezondheidszorg.

Erik de Graaf is bedrijfseconoom en registercontroller en is als manager Finance & Control a.i. betrokken geweest bij de doorstart van het failliete Ruwaard van Puttenziekenhuis als Spijkenisse MC. Ook ondersteunt hij als financieel adviseur de curator van het Ruwaard van Puttenziekenhuis bij de afwikkeling van het faillissement. Erik heeft ruime ervaring met fusies, nieuwe initiatieven en overnames in de zorg.

Programma

 • 13:30 – 14:00 Ontvangst
   
 • 14.00 – 14.10 Welkomstwoord
  Boudewijn Cremers (Van Iersel Luchtman)
   
 • 14.10 – 15.00 (financiële) ontwikkelingen in de zorg
  Rob Leensen (partner EY / voorzitter Coziek)
   
 • 15.00 – 15.45 Leerpunten faillissement Ruwaard van Putten ziekenhuis
  Erik de Graaf (Earl Finance & Control)
   
 • 15:45 – 16:15 pauze
   
 • 16.15 – 17.30 Verkoop buiten faillissement en doorstart na faillissement
  - Tips en tricks - Bart Louwerier (Van Iersel Luchtman)
  - De arbeidsrechtelijke aspecten - Caroline Meijer (Van Iersel Luchtman)
  - Hoe gaan ACM en NZa om met meldingen bij overname vanuit faillissement - Pieter van Osch (Van Iersel Luchtman)
   
 • 17.30 – 18.30 Borrel


Locatie & aanmelden
Ons zorgevent wordt gehouden in de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch aan de Boschdijkstraat 45. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@vil.nl.

Mocht u een relatie of collega hebben voor wie dit event ook interessant is, dan is deze uiteraard eveneens van harte welkom!

Wij verwelkomen u en uw collega’s graag op donderdag 29 juni in de Verkadefabriek