Afval & Recycling

Recycling beurs 2016
In oktober hebben we deelgenomen aan Recycling 2016. Op dé vakbeurs voor de afval- en recyclingbranche kregen we o.a. bezoek van het RTL7 programma Greenproject. Zij vroegen zich af wat een advocatenkantoor op een recycling beurs deed. Bekijk onderstaand filmpje voor het antwoord.


Het brancheteam kijkt tevreden terug op de beurs. Ze hebben enthousiaste reacties gekregen over de laagdrempelige manier waarop juridische vragen werden beantwoord. Bent u het team misgelopen op de beurs? Neem dan vrijblijvend contact op met eén van onze teamleden die u graag te woord staat!

Bestaat afval?
Bij maatschappelijke activiteiten komt afval vrij. Jaarlijks zo'n tientallen miljarden kilo’s. Dat hoeven we u niet te vertellen. Gelukkig zijn we de laatste jaren anders gaan denken over afval. Zo hebben we het over hergebruik en recycling, in plaats van storten en verbranden. Afval wordt een grondstof voor nieuwe producten en toepassingen. Zo is de lineaire economie hard op weg naar een circulaire economie. Cradle to Cradle, Waste equals Food, Upcycling, Downcycling, Duurzaamheid. Kortom: innovatie en vooruitgang. Maar bestaat afval dan nog wel?

Helaas wel. Zeker als we het vanuit juridisch oogpunt beschouwen. Zodra een stof voor de houder ervan geen waarde meer heeft, dan is het namelijk veelal een last waarvan hij zich moet ontdoen. Nu opereert u in een branche waar de spelregels voortdurend wijzigen. Gelukkig blijft ons brancheteam volledig op de hoogte en kent ze de uitdagingen waarvoor u staat. Zo snappen we op welk speelveld u zich dagelijks begeeft. We adviseren u dan ook graag hoe u uw bedrijfsproces in overeenstemming kunt houden of brengen met de juridische wekelijkheid.

Hoe ‘omgevingsproof’ is uw bedrijf?
Afval- en recyclingbedrijven zijn er in vele soorten en maten. Ieder heeft zijn eigen (juridische) uitdagingen. Ons brancheteam treedt specifiek veel op voor bedrijven in de volgende subbranches:

   > Groen
   > Metaal & Schroot
   > Bouw & Sloop

Reference cases
Er zijn dus veel verschillende Afval & Recycling bedrijven. Echter zijn er diverse situaties die elke ondernemer binnen deze branche kan overkomen en waarbij deskundige juridische bijstand noodzakelijk is. Een aantal van deze situaties hebben we voor u beschreven in een viertal reference cases. Het zijn zaken waarin onze teamleden hebben opgetreden.
   >  Wie is de dader?
   >  Afval of niet? 
   >  Bestemmingsplan
   >  Aanbesteding

Blogs en publicaties Afval & Recycling
Onze specialisten schrijven regelmatig blogs en publicaties over specifieke juridische vraagstukken binnen de branche. Klik hier voor een overzicht hiervan.

Teamleden
   >  Charles Termaat, specialist Vastgoed & Omgeving
   >  Dennis Beekhuijzen, specialist Mededinging & Aanbesteding
   >  Jaap Broekman, specialist Arbeid & Medezeggenschap
   >  Mark Geurts, specialist Arbeid & Medezeggenschap
   >  Michiel Bos, specialist Vastgoed & Omgeving
   >  Simone van Keulen, specialist Vastgoed & Omgeving
   >  Wilbert van Eijk, specialist Ondernemingsstrafrecht & Bestuurlijke handhaving