Dineke van Dal

> d.dal@vil.nl - 088-90 80 820 
Dineke van Dal is sinds 2018 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Zij is lid van de sectie Aansprakelijkheidsrecht & Procespraktijk en Ondernemingsrecht & Contracteren. Daarnaast neemt zij deel aan de adviescommissie burgerlijk procesrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. 

Brede juridische ervaring
Na haar afstuderen heeft Dineke gewerkt als rechtsbijstandsjurist. Vervolgens was ze bijna 10 jaar werkzaam binnen de rechtspraak. Eerst bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad en daarna als stafjurist bij het gerechtshof te ’s-Hertogenbosch. Zo heeft ze veel proceservaring opgedaan. In 2012 is Dineke als kennismanager gaan werken bij Van Iersel Luchtman. In die functie droeg ze bij aan het vergroten van de vakinhoudelijk kennis van de advocaten. Inmiddels is ze werkzaam als advocaat. Op die manier kan zij haar kennis en ervaring direct ten behoeve van cliënten inzetten. Ze voert een brede procespraktijk, met diverse zaken op aansprakelijkheids-, overeenkomsten- en verbintenissenrecht. Ook publiceert Dineke regelmatig blogs en artikelen, en is ze lid van een wetgevingsadviescommissie en de vereniging voor Procesrechtadvocaten. 

Vanuit juridische deskundigheid
Als kennismanager droeg Dineke jarenlang bij aan het onderhouden van een intern knowhow-systeem, het ontwikkelen van juridische modellen en het signaleren van relevante juridische ontwikkelingen. Daarnaast ondersteunde ze onze advocaten in civiele procedures. Als advocaat wordt Dineke nu gewaardeerd om de grote juridische deskundigheid die zij heeft opgedaan. Ze wordt beschreven als een betrokken adviseur die haar cliënten ontzorgt. Die weet wat u kunt verwachten in een procedure. Ze staat voor een hoge kwaliteit van dienstverlening.