Thomas Dammingh

> t.dammingh@vil.nl - 088-90 80 821
Thomas Dammingh is sinds 2019 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de sectie Omgevingsrecht & Milieurecht. Daarnaast maakt Thomas deel uit van het brancheteam Afval & Recycling.

Specialist in omgevingsrecht
Thomas volgde zijn masteropleiding Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Hierna was hij daar universitair docent. Binnen het bestuursrecht legt Thomas zich voornamelijk toe op het omgevingsrecht. Hij adviseert ondernemingen veelvuldig over bestemmingsplankwesties. Ook heeft hij ervaring in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften en adviseert hij cliënten hoe zij zich kunnen verhouden tot het bevoegd gezag om hun doelstellingen zonder juridische procedure te bereiken. Indien nodig vecht hij een last onder dwangsom of bestuursdwang aan. In mindere mate adviseert hij ook burgers, bijvoorbeeld over wat is toegestaan op hun perceel.

Het belang van de cliënt
Thomas wordt beschreven als een doelgerichte advocaat. Als iemand die het hoofd koel houdt, het overzicht bewaart en de cliënt ontzorgt met advies en ondersteuning. Collega’s waarderen zijn betrokkenheid: Thomas is altijd bereid om samen te werken, mee te denken en te sparren over de juridische merites van een zaak. Hij is een betrokken teamspeler, die denkt en handelt in het belang van de cliënt. Zijn ‘handen uit de mouwen-mentaliteit’ en zijn bereidheid om een stap extra te zetten, maken hem in combinatie met zijn analytisch vermogen tot een goede advocaat.