Loes Joosten

> l.joosten@vil.nl - 088-90 80 849
Loes Joosten is sinds 2022 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten als advocaat. Ze is lid van de sectie Omgevingsrecht & Milieurecht. 

Milieustrafrecht, arbeidsongevallen en compliance
Tijdens haar masters Strafrecht en Staats- en bestuursrecht liep Loes stage bij drie advocatenkantoren in de richting van het economisch strafrecht. Met deze ervaring op zak adviseert en procedeert zij samen met haar collega’s op het gebied van het economisch strafrecht. Het gaat dan niet alleen om ondernemingen en hun management die te maken krijgen met arbeidsongevallen, het milieustrafrecht en compliance (Wwft, (anti-)witwassen, omkoping), maar ook om bestuurders en particulieren die worden verdacht van omkoping, oplichting en valsheid in geschrift.

Graven tot de bodem
De complexiteit van het vakgebied is wat Loes aanspreekt in het economisch strafrecht. In haar overtuiging zijn zaken nooit zwart-wit. Daar komt de complexiteit van de wetgeving nog bij. Energiek gaat Loes die uitdaging aan. Daarnaast haalt ze veel voldoening uit het klantcontact met ondernemers, die snel willen weten waar het op staat. Cliënten en collega’s beschrijven Loes als servicegericht. Zelf noemt ze dit liever ‘zaakgericht’. In elke zaak graaft Loes tot de bodem, om heel precies naar het dossier te kijken en alles eruit te halen wat er in zit. Alleen de beste oplossing is namelijk goed genoeg.