Charlotte Posthuma

Charlotte Posthuma is sinds 2012 advocaat en vanaf 2019 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor werkte zij onder meer bij Ploum en NautaDutilh. Charlotte is lid van de sectie Omgeving & Milieu.

Charlotte studeerde af in het Strafrecht en in het Staats- en Bestuursrecht. Zij begon als advocaat bij Ploum te Rotterdam en later bij NautaDutilh te Amsterdam waar ze in de sectie Fraud and White Collar Crime werkte. Hier heeft Charlotte onder andere een grote affiniteit met het milieustrafrecht verkregen.

Charlotte verleent bijstand aan ondernemingen die te maken krijgen met arbeidsongevallen (Arbeidsomstandighedenwet), milieustrafrecht (BRZO, EVOA) en compliance (Wwft, (anti-)witwassen). Tevens staat zij bestuurders en particulieren bij die worden verdacht van omkoping, oplichting en valsheid in geschrift. Charlotte trad bijvoorbeeld op in de strafzaak van een groot op-en overslagbedrijf in Rotterdam, ze verleende bijstand aan een Finse telecomprovider in een groot internationaal omkopingsschandaal en ze trad op voor de CFO van een Europese transportonderneming in een grootschalig FIOD-onderzoek.

Bij elk dossier verdiept Charlotte zich in de belevingswereld van haar cliënten. Ze weet wat er speelt in de markt en waarmee u te maken hebt. Mede hierdoor maakt zij het verschil. Middels haar zorgvuldige en directe optreden laat zij uw verhaal horen.