Charlotte Posthuma

> c.posthuma@vil.nl - 088-90 80 868 
Charlotte Posthuma is sinds 2012 advocaat en vanaf 2019 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Zij is lid van de secties Omgevingsrecht & Milieurecht en Sanctie & Boete.

Arbeidsongevallen, milieustrafrecht, compliance
Charlotte verleent bijstand aan ondernemingen en hun management die te maken krijgen met arbeidsongevallen (Arbeidsomstandighedenwet), milieustrafrecht (BRZO, EVOA, Wet Milieubeheer) en compliance (Wwft, (anti-)witwassen, omkoping). Tevens staat zij bestuurders en particulieren bij die worden verdacht van omkoping, oplichting en valsheid in geschrift. Charlotte trad bijvoorbeeld op in de strafzaak van een groot op- en overslagbedrijf in Rotterdam en verleende zij bijstand aan een Finse telecomprovider in een groot internationaal omkopingsschandaal. Ook trad ze op voor de CFO van een Europese transportonderneming in een grootschalig FIOD-onderzoek, een zogeheten megafraude. Charlotte begon als advocaat bij Ploum te Rotterdam en later bij NautaDutilh te Amsterdam waar ze in de sectie Fraud and White Collar Crime werkte. Charlotte is lid van de Women’s White Collar Defense Association. 

Weten wat er speelt
Charlotte wordt gewaardeerd om haar zorgvuldige en directe optreden. Cliënten beschrijven haar als een advocaat die persoonlijke betrokkenheid toont en tegelijk een scherpe focus op het vraagstuk houdt. Bij elk dossier verdiept ze zich in de belevingswereld van haar cliënt en overlegt waar nodig met haar collega’s. Zo weet ze wat er speelt in de markt en waarmee haar cliënt te maken heeft. Mede hierdoor maakt zij het verschil en brengt zij uw verhaal helder over.