René Otto

René Otto is sinds 2016 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Arbeid & Medezeggenschap en IE/IT & Privacy. Daarnaast is René voorzitter van het brancheteam Gaming.

René houdt zich bezig met het adviseren en procederen ten behoeve van ondernemingen die zich bezig houden met techniek en innovatie. De nadruk ligt daarbij op het bijstaan van partijen in de (inter)nationale gamesindustrie. Zo adviseert René over contracten tussen developers en publishers, licenties, merchandising en over andere samenwerkingsvormen. Maar ook als het gaat om het beschermen van de rechten op uw game of het naleven van wet- en regelgeving, is René een advocaat die u graag aan uw zijde heeft staan.

Daarnaast is René gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Aangezien het voor zijn cliënten vaak van belang is om know how te beschermen, adviseert en procedeert René regelmatig over concurrentie- en relatiebedingen. Ook heeft René een bijzondere interesse in vraagstukken over de rechtspositie van de buitenlandse werknemer, de statutair directeur en de arbeidsrechtelijke gevolgen van bedrijfsovernames. René publiceert regelmatig over deze onderwerpen in vaktijdschriften en is één van de vaste annotators van het tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (“JAR”).

René heeft al sinds het SNES-tijdperk een passie voor games. De mogelijkheid om interactief bezig te zijn in een fictionele wereld is voor hem de ideale vorm van ontspanning. Maar dat niet alleen. Met veel energie kan René vertellen over de mogelijkheden die hij ziet voor serious games als oplossing voor bepaalde maatschappelijke problemen. Hij wordt daarom met enige regelmaat gevraagd om zijn visie te geven over (juridische) thema’s in de gamesindustrie.