René Otto

> r.otto@vil.nl - 088-90 80 965 
René Otto is sinds 2016 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Arbeidsrecht & Medezeggenschap en IE/IT & Privacyrecht. Daarnaast is René voorzitter van het brancheteam Gaming en is hij secretaris bij Breda Game City.

(Inter)nationale gamesindustrie 
René houdt zich bezig met het adviseren en procederen ten behoeve van ondernemingen die zich bezighouden met techniek en innovatie. De nadruk ligt daarbij op het bijstaan van partijen in de (inter)nationale gamesindustrie. Zo adviseert René over contracten tussen developers en publishers, licenties, merchandising en over andere samenwerkingsvormen. En over het beschermen van de rechten op games of het naleven van wet- en regelgeving. Daarnaast is René gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Aangezien het voor zijn cliënten vaak van belang is om knowhow te beschermen, adviseert en procedeert hij regelmatig over concurrentie- en relatiebedingen.

Vanuit passie en oprechte interesse
Cliënten beschrijven René als een energieke en gedreven advocaat. Hij wordt gewaardeerd om zijn kennis, brede interesse en passie voor het recht én voor games. Hij wordt daarom met enige regelmaat gevraagd om zijn visie te geven over (juridische) thema’s in de gamesindustrie. Ook heeft René een bijzondere interesse in vraagstukken over de rechtspositie van de buitenlandse werknemer, de statutair directeur en de arbeidsrechtelijke gevolgen van bedrijfsovernames. René publiceert regelmatig over deze onderwerpen in (vak)tijdschriften.