Frank Smetsers

Frank Smetsers is advocaat sinds 2003 en vanaf 2006 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was hij werkzaam bij Banning Advocaten. Frank is lid van de secties Onderneming & Contracteren en Insolventie & Herstructurering. Daarnaast is hij voorzitter van het brancheteam Food.

Frank houdt van kleine letters zonder zichzelf daarin te verliezen. Tot in detail wil hij weten waar het over gaat. Passend maatwerk leveren, dat is zijn handelsmerk. Waarin de menselijke kant van een zaak nooit vergeten zal worden. Goed juridisch advies moet u tenslotte passen. Als bedrijf, als ondernemer en als mens.

Als ondernemingsrechtadvocaat adviseert Frank cliënten over samenwerkingen met andere bedrijven: joint-ventures, leverings- en afnameovereenkomsten en andere commerciële contracten. Hij beoordeelt of redigeert de daarvoor benodigde contractstukken en is kritisch en vasthoudend in daaropvolgende onderhandelingen. Veel van Frank’s klanten zijn bedrijven in de levensmiddelenbranche. Frank heeft dan ook bijzondere kennis van en ervaring met deze branche en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden.

Frank is daarnaast specialist op het gebied van het insolventierecht. Hij is niet alleen regelmatig curator in faillissementen, maar vooral ook adviseur van bedrijven in financiële moeilijkheden. Daarnaast staat hij crediteuren en bestuurders bij die betrokken raken bij een faillissement.