Floortje van Tilburg

Floortje van Tilburg is sinds 2012 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was zij een aantal jaar werkzaam als docente en promovenda bij de vakgroep Privaatrecht van de Universiteit van Tilburg. Floortje is lid van de secties Insolventie & Herstructurering en Aansprakelijkheid & Procespraktijk. Daarnaast maakt zij deel uit van het brancheteam Finance.

Floortje adviseert en procedeert op diverse terreinen van het (buiten)contractuele aansprakelijkheidsrecht. Zij treedt daarbij zowel op voor bedrijven als voor overheden in (hoger beroep)procedures en arbitrage. Floortje adviseert onder andere ondernemers over het afdekken van aansprakelijkheidsrisico’s in overeenkomsten en algemene voorwaarden. In 2012 is zij gepromoveerd op het terrein van overheidsaansprakelijkheid.

Een groot deel van haar tijd houdt Floortje zich bezig met het insolventierecht. Uiteraard als advocaat, maar ook als universitair docent insolventierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze tevens lid van de Commissie Insolventierecht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnen kantoor is Floortje dan ook werkzaam in de faillissementspraktijk en behandelt daarbij zowel goederenrechtelijke als verbintenisrechtelijke vraagstukken. Ook treedt Floortje als advocaat op voor curatoren in verschillende (hoger beroep)procedures. Daarnaast adviseert zij bedrijven in financiële moeilijkheden en staat zij crediteuren bij die betrokken raken bij een faillissement.

Floortje houdt van teamsport en gaat altijd fanatiek voor de overwinning. Haar doorzettingsvermogen en analytische instelling komen dan goed van pas. In de keuken zorgt Floortjes nieuwsgierigheid ervoor dat ze vaak een nieuw recept wil uitproberen. Net zoals ze in haar werk telkens weer graag begint aan een nieuw en liefst complex dossier.