Floortje van Tilburg

> f.tilburg@vil.nl - 088-90 80 981
Floortje van Tilburg is sinds 2012 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was zij een aantal jaar werkzaam als docente en promovenda bij de vakgroep Privaatrecht van de Universiteit van Tilburg. Floortje is lid van de secties Herstructurering & Insolventierecht en Aansprakelijkheidsrecht & Procespraktijk. Daarnaast maakt zij deel uit van het brancheteam Finance.

Insolventie- en aansprakelijkheidsrecht
Floortje adviseert en procedeert op diverse terreinen van het insolventierecht en het (buiten)contractuele aansprakelijkheidsrecht. Zij treedt daarbij zowel op voor bedrijven als voor overheden in (hoger beroep)procedures en arbitrage. In 2012 promoveerde zij op het terrein van overheidsaansprakelijkheid. Ook treedt Floortje als advocaat op voor curatoren in verschillende procedures. Een groot deel van haar tijd houdt Floortje zich bezig met het insolventierecht. Uiteraard als advocaat, maar ook als Universitair docent insolventierecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast is ze lid van de Commissie Insolventierecht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ingewikkelde vraagstukken ontrafelen
Floortje wordt beschreven als een gedreven advocaat die altijd fanatiek voor de overwinning gaat. Cliënten waarderen haar doorzettingsvermogen en analytische instelling: Floortje graaft graag diep in een gecompliceerd dossier. Ze haalt veel voldoening uit het ontrafelen van ingewikkelde vraagstukken, die technisch-juridisch complex in elkaar zitten. Floortje staat daarnaast bekend om haar liefde voor taal. Ze geniet van het schrijven van processtukken en neemt de rechter in de rechtszaal graag mee in haar verhaal. Samenwerken, spreken voor een groep en anderen overtuigen zijn voor haar als docent een tweede natuur. Cliënten vinden in Floortje een creatieve advocaat, die staat voor diepgang en een hoge kwaliteit dienstverlening.