Het wegvallen van de coronasteun, het einde van het bijzondere fiscale corona-uitstel, maar ook de stijgende grondstofprijzen zorgen voor grote uitdagingen bij ondernemers. Experts voorspellen dat veel bedrijven in financiële moeilijkheden zullen komen en dat het aantal faillissementen fors zal toenemen.

U wordt als adviseurs natuurlijk ook vaak door uw klanten benaderd met de vraag wat hiertegen te doen valt. Het is belangrijk om signalen tijdig te herkennen en dan de juiste knopen door te hakken. Om risico’s te beperken, maar ook te onderzoeken welke kansen en mogelijkheden er kunnen worden gecreëerd. Is een faillissement onafwendbaar of… kan er nog worden ingegrepen en daarmee veel schade worden voorkomen?

Wij gaan hier graag over met u in gesprek tijdens het seminar dat ons team Herstructurering & Insolventie organiseert op 27 oktober a.s. in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 in ’s-Hertogenbosch.

U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur (foyer open). Na een inleiding om 14.00 uur zal Peter Langenbach u meenemen in zijn ervaringen met een bedrijf in financiële moeilijkheden. De heer Langenbach was tot voor kort bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Daarnaast bestuurde hij van 2015 tot en met 2019 ook het Spijkenisse Medisch Centrum. Dit ziekenhuis ging in 2015 technisch gezien voor de tweede keer failliet en is mede door zijn toedoen inmiddels weer een succesvol en financieel gezond ziekenhuis. Deze turnaround vroeg om een specifieke aanpak voor wat betreft visie, organisatie-inrichting, vastgoed en financiering. Hij gaat ons hier alles over vertellen.

Na deze lezing gaan wij samen met u aan de slag om een casus te behandelen. Dat doen we in twee interactieve sessies, waarbij zowel het staken van de onderneming als het herstructureren aan bod komt. We sluiten rond 16.45 uur af met een borrel.

U kunt zich nu aanmelden voor dit seminar, door een mail te sturen naar aanmelding@vil.nl.

Graag tot 27 oktober!