Finance event

Op donderdagmiddag 12 september organiseert ons brancheteam Finance een event dat zich richt op de financiële professional. Met de sprekers Peter van der Zanden en Rik Elfrink, aangevuld met een tweetal juridische workshops, hopen we de deelnemers een leerzame en aantrekkelijke middag te bieden.

Sprekers
Als hoogleraar, accountant èn jurist is Peter van der Zanden in Nederland expert op het raakvlak van accountancy en ondernemingsrecht. Hij is daarnaast belast met het toezicht op organisaties en hij houdt zich bezig met geschillenbeslechting. Peter zal tijdens ons event spreken over de rol van financiële cijfers in gerechtelijke procedures.

ED-journalist Rik Elfrink zat eerst zeven jaar op de economieredactie en schrijft nu al weer negen jaar over PSV. Met ruim zestigduizend volgers op Twitter is hij veruit de meest gevolgde specifieke clubwatcher in het Nederlandse voetbal. Rik zal ons event afsluiten met een interessante presentatie over het snijvlak van topsport en de financiële wereld.

Workshops
Naast de sprekers bieden we deze middag een keuze uit de volgende twee workshops:

 1. Financiële gevolgen van beroepsaansprakelijkheid
  Arnoud van Campen – VIL 
  Beroepsfouten kunnen leiden tot grote financiële schade. Hoe stel je die vast? Kan deze schade verhaald worden en op welke manier kan een financieel adviseur zich daartegen beschermen? In deze workshop geven wij de antwoorden.

 2. Bestuurdersaansprakelijkheid voor financiële schade
  Floortje van Tilburg en Robbert Roeffen - VIL
  Hoge bomen vangen veel wind en dat geldt ook voor bestuurders van rechtspersonen. Onzorgvuldig handelen kan leiden tot flinke schade voor bestuurders. In deze workshop wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken welke normen er gelden voor bestuurders, zowel in faillissements-situaties als daarbuiten.


Programma

 • 14:30 uur Ontvangst
 • 15:00 uur Peter van der Zanden: De rol van financiële cijfers in gerechtelijke procedures
 • 15:45 uur VIL workshops
 • 16:30 uur pauze
 • 17:00 uur Rik Elfrink: Het snijvlak van topsport en finance
 • 17:45 uur Borrel
 • 19:00 uur Afsluiting

Ons event is door de NBA erkend waardoor er PE-uren worden toegekend. De NBA code is 104053.

Locatie & Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 te ’s-Hertogenbosch. Aanmelden kan middels een e-mail naar aanmelding@vil.nl. Graag vernemen we tevens welke workshop je wenst te volgen. Mocht je een collega mee willen nemen, is die ook van harte welkom.

Wij hopen je namens het VIL brancheteam Finance op donderdag 12 september te mogen begroeten.