23 december 2013

Voorstel Wet Werk en Zekerheid

Naar aanleiding van het sociaal akkoord dat het kabinet en de sociale partners in april van dit jaar sloten is inmiddels een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend. Hieruit blijkt dat de regering het ontslagrecht en de werkloosheidswet wenst aan te passen naar de eisen en wensen van de arbeidsmarkt van deze tijd. Ook wil zij oneigenlijk gebruik van de flexibele arbeid aanpakken. Hierbij een kort overzicht van de belangrijkste punten.

Naast voornoemde punten zullen nog veel meer arbeidsrechtelijke wijzigingen plaatsvinden indien de Tweede Kamer en de Eerste Kamer akkoord gaan met dit wetsvoorstel. De verwachting is dat de bepalingen met betrekking tot de versterkte rechtspositie van flexwerkers al vanaf 1 juli 2014 zullen kunnen ingaan, en de hervorming van het ontslagrecht en het eerder aanvaarden van passende arbeid in de WW vanaf 1 juli 2015.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze specialisten Arbeid & Medezeggenschap.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (Lees onze disclaimer).