Sport

De sportsector is erg dynamisch. Een branche waarin ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en waarbij veelal grote (commerciële) belangen een rol spelen. Het is dan ook wel erg prettig om een ervaren juridische partner in uw team te hebben. 

Het sportrecht ziet op uiteenlopende juridische onderwerpen en kwesties. Ons brancheteam Sport heeft jarenlange ervaring in deze branche: niet alleen als advocaat, maar ook als topsporter. Wij adviseren en procederen over uiteenlopende sportrechtelijke onderwerpen zoals:

  • licentieovereenkomsten en reglementen
  • sportgerelateerde arbeidszaken
  • aansprakelijkheid
  • spelers- en (sponsor)contracten
  • tuchtrecht
  • arbitrage
  • portretrecht
  • privacy
  • de begeleiding van transfers
  • (de organisatie van) sportevenementen

Juridisch advies
Of het nou gaat om breedtesport of topsport, van clubs/verengingen tot sportbond en van individuele (top)sporter tot (commerciële) sportploeg: onze advocaten staan u bij door u van juridisch advies te voorzien. Zo zijn we onder andere de huisadvocaat van een BVO en staan we een professionele internationale wielerploeg bij. Daarnaast zijn we lid van BrabantSport dat tot doel heeft Brabant sterker te maken door sport.

brabantsport-logo-wit-vlak.jpg


Teamleden

Neem gerust contact op om kennis te maken of om van gedachten te wisselen over een sportrechtgerelateerd onderwerp. Ons team staat voor u klaar!


Esports
Waar de één een tennisracket, voetbal of hockeystick hanteert, gebruikt de ander een muis, toetsenbord of controller. Naast het bijstaan van fysieke sporters, hebben wij ook veel ervaring op het terrein van elektronische sporten, oftwel esports. De esports branche groeit hard en heeft een duidelijke eigen positie verworven. Met deze professionalisering en het groeiende bereik worden de belangen steeds groter. Zo ook de vraag om juridische diensten. Wij hebben experts in huis die thuis zijn op beide vlakken. Want ons brancheteam Sport werkt op dit vlak nauw samen met de advocaten van ons Brancheteam Gaming.


Vitaliteit
Ook binnen ons kantoor hebben wij veel aandacht voor sport. Zo organiseren wij een wekelijkse bootcamp voor onze collega's en zorgen ervoor dat onze fietsers in professionele kleding kunnen sporten. Maar we tonen ook onze betrokkenheid middels een sponsorship bij een BVO en vele lokale sportclubs. Tot slot zijn we als partner nauw aangesloten bij de twee grootschalige hardloopevents in Breda en 's-Hertogenbosch, waar we ook jaarlijks met een groot aantal collega's en relaties aan mee doen.

 

  ph-logo-blauw4.jpgsingelloop.png