Afval & Recycling

Programma Aanpak Stikstof (PAS) - Vraag en antwoord (Q&A)
Met het Programma Aanpak Stikstof wil men bereiken dat zowel economische ontwikkelingen als realisatie van Natura 2000-instandhoudingsdoelen mogelijk worden. Daartoe is per Natura 2000-gebied een pakket aan beheermaatregelen opgesteld, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van specifieke natuurdoelen. Wij hebben een Q&A opgesteld aangaande de gevolgen van de PAS-uitspraken van de Raad van State voor de afval- en recyclingbranche.

Q&A PAS


Juridisch abonnement
Voor een vast bedrag per maand bieden wij u eerstelijns juridische hulp bij al uw vragen. Mocht u tegen een juridisch probleem aanlopen, dan kunt u ons direct raadplegen. Zo voorkomt u dat een relatief klein probleem uitgroeit tot iets groots. Ook houdt u de kosten beheersbaar. Meer informatie over het abonnement vindt u hier.

Bent u geïnteresseerd in het juridisch abonnement en de voorwaarden ervan? Neem dan contact op met Wilbert van Eijk, 088 – 90 80 800 of w.eijk@vil.nl.

 

Recycling beurs
Jaarlijks staat ons brancheteam op de Recycling beurs in Gorinchem. Op deze vakbeurs voor de afval- en recyclingbranche kregen we o.a. bezoek van het RTL7 programma Greenproject. Zij vroegen zich af wat een advocatenkantoor op een recycling beurs doet.


Bestaat afval?

Bij maatschappelijke activiteiten komt afval vrij. Jaarlijks zo'n tientallen miljarden kilo’s. Dat hoeven we u niet te vertellen. Gelukkig zijn we de laatste jaren anders gaan denken over afval. Zo hebben we het over hergebruik en recycling, in plaats van storten en verbranden. Afval wordt een grondstof voor nieuwe producten en toepassingen. Zo is de lineaire economie hard op weg naar een circulaire economie. Cradle to Cradle, Waste equals Food, Upcycling, Downcycling, Duurzaamheid. Kortom: innovatie en vooruitgang. Maar bestaat afval dan nog wel?

Helaas wel. Zeker als we het vanuit juridisch oogpunt beschouwen. Zodra een stof voor de houder ervan geen waarde meer heeft, dan is het namelijk veelal een last waarvan hij zich moet ontdoen. Nu opereert u in een branche waar de spelregels voortdurend wijzigen. Gelukkig blijft ons brancheteam volledig op de hoogte en kent ze de uitdagingen waarvoor u staat. Zo snappen we op welk speelveld u zich dagelijks begeeft. We adviseren u dan ook graag hoe u uw bedrijfsproces in overeenstemming kunt houden of brengen met de juridische wekelijkheid.


Hoe ‘omgevingsproof’ is uw bedrijf?

Afval- en recyclingbedrijven zijn er in vele soorten en maten. Ieder heeft zijn eigen (juridische) uitdagingen. Ons brancheteam treedt specifiek veel op voor bedrijven in de volgende subbranches:


Reference cases

Er zijn dus veel verschillende Afval & Recycling bedrijven. Echter zijn er diverse situaties die elke ondernemer binnen deze branche kan overkomen en waarbij deskundige juridische bijstand noodzakelijk is. Een aantal van deze situaties hebben we voor u beschreven in een viertal reference cases. Het zijn zaken waarin onze teamleden hebben opgetreden

Blogs en publicaties Afval & Recycling
Onze specialisten schrijven regelmatig blogs en publicaties over specifieke juridische vraagstukken binnen de branche. Klik hier voor een overzicht hiervan.

Teamleden