Apotheken

Ons brancheteam Zorg ondersteunt al tientallen jaren apothekers in elke fase van hun ondernemerschap. En die ervaring helpt en werkt in uw voordeel.

Koop en verkoop van apotheken
Bent u van plan uw apotheek te verkopen of juist een of meerdere (ketens van) apotheken aan te kopen? We trekken hierin graag samen met u op; een mooie deal sluit je immers samen.

Verkoop apotheek
Bij de verkoop van uw apotheek staan wij u als ervaren onderhandelaars bij. We spreken uitgebreid de afspraken door die u met de koper kunt maken zodat u ook weet wat u met de koper afspreekt. Bovendien zorgen we ervoor dat u geen risico’s neemt waarvan u de gevolgen niet kunt overzien. We weten waar we op moeten letten, zodat uw apotheek overgaat in de juiste handen, naar een koper die de toekomst van de apotheek zal waarborgen. Wij ontzorgen u en doen ons uiterste best om te zorgen dat u een goed gevoel overhoudt aan de verkoop en met zo weinig mogelijk resterende verantwoordelijkheden achterblijft.

Koop apotheek
Andersom adviseren wij ook bij de aankoop van een of meerdere (ketens van) apotheken. We weten waar u op moet letten en welke vragen wij moeten stellen, zodat u tot een goed en afgewogen onderhandelingsresultaat komt.

Contracten met zorgverzekeraars, collega’s en concurrenten
Het maken van overzichtelijke en duidelijke afspraken met zorgverzekeraars is niet (altijd) eenvoudig. Want welke afspraken mag u wel, en welke mag u niet maken? Wij denken ook met u mee over de afspraken met collega’s en concurrenten. Wij weten welke mogelijkheden u heeft, waar ruimte is en waar de grenzen liggen.

Materiële controles
Soms zijn materiële controles niet te voorkomen. Als u hiermee te maken krijgt, is het van belang dat u goed in de gaten houdt wat het doel en de aanleiding is van de controle. U mag zorgverzekeraars immers niet meer (persoons)gegevens aanleveren dan noodzakelijk is gelet het controledoel. De persoonsgegevens van uw patiënten zijn immers uw verantwoordelijkheid. Wij ondersteunen u graag bij de controles door zorgverzekeraars. Zodat u zeker weet dat u zich aan de regels houdt en bezwaar maakt als dat nodig blijkt.