Van Iersel Luchtman & Jij

Regelmatig zijn wij op zoek naar nieuw talent. Zoek jij een kantoor waar je je verder kunt ontplooien en meteen aan de slag kan? Een kantoor waar je na een korte inwerkperiode gelijk eigen zaken krijgt zodat je de opgedane kennis vanuit je studie direct kan toepassen in de praktijk? Een werkplek die naast goede arbeidsvoorwaarden de juiste mix biedt tussen specialisatie, samenwerking en ondernemingszin? Dan zijn wij het advocatenkantoor voor jou!

Kijk hier of we vacatures hebben

Ontspanning
Op ons kantoor heerst er een zeer prettige en collegiale werksfeer waar plaats is voor een goede verhouding tussen werk en privé. Naast samenwerken sluiten we de week af met een gezellige kantoorborrel. Daarnaast hebben we sowieso één keer per jaar een tof event en mag je het jaarlijkse kantoorcabaret, waar we elkaar op een hilarische wijze een spiegel voor houden, zeker niet missen.

Sport
Naast hard werken vinden we het ook erg leuk om samen te sporten. Via onze wekelijkse kantoorbootcamp, of door mee te doen aan de jaarlijkse Vestingloop en Singelloop waar wij trotse sponsor van zijn. Stap je liever op de fiets? Dan hebben we mooie VIL-wielerpakjes beschikbaar. Dus je ziet, wij staan niet alleen naast onze cliënten, maar ook naast jou. We zeggen dan ook niet voor niks: Van Iersel Luchtman & Jij!

Van juridisch medewerker naar advocaat-stagiaire
In principe komt elke starter bij ons in dienst als juridisch medewerker. In deze beginperiode hebben we allebei de mogelijkheid om te bekijken of de functie ook echt bij jou past. Je krijgt ruimschoots de gelegenheid om te kijken of de advocatuur, het gekozen rechtsgebied en VIL echt bij jou passen. Is er vervolgens sprake van een match vanuit beide partijen, dan gaat je positie van juridisch medewerker over in advocaat-stagiaire.

VIL Meesterklas
Elke advocaat-stagiaire wordt intensief begeleid binnen onze Meesterklas. Dit houdt het volgende in:

 • Begeleiding
  Een ervaren advocaat zal als patroon voor je optreden. Deze patroon brengt je inhoudelijk naar een hoger niveau en heeft aandacht voor de soft skills die onmisbaar zijn voor een advocaat. Denk hierbij aan aanpassingsvermogen, communicatieve vaardigheden, kritisch denken, conflictoplossing, besluitvorming, flexibiliteit, integriteit, motivatie en tijdsmanagement. Naast je patroon krijg je tevens een ‘buddy’ toegewezen. Bij deze advocaat kun je terecht voor al je (kantoor)vragen en ongedwongen over van alles sparren.
 • Werkzaamheden
  Je wordt inhoudelijk betrokken bij lopende dossiers en verricht diverse ondersteunende werkzaamheden. Dit houdt onder andere in dat je aanwezig bent bij besprekingen en cliëntgesprekken. Daarnaast zal je zittingen bijwonen en krijg je ruimte voor het schrijven van memo’s en blogs over actuele onderwerpen.
 • Ontwikkeling
  Je patroon beoordeelt je onder andere op basis van de adviezen die je schrijft en de onderzoeken die je verricht. Daarnaast bespreken we elke week de jurisprudentie en literatuur op een bepaald vakgebied in een vaktechnisch overleg waar tevens een zekere input van jou verwacht wordt.

Sollicitatieprocedure
In onze sollicitatiecommissie zitten partners, medewerkers en een HR-medewerker. De procedure verloopt als volgt:

 • Na het ontvangen van je motivatiebrief plus CV, beoordelen we of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek.
 • Dit eerste gesprek is met de beoogd patroon en een HR-medewerker. Als er een klik is qua persoonlijkheid en je de juiste motivatie en achtergrond hebt voor de specifieke vacature, volgt een tweede gesprek.
 • Het tweede gesprek vindt plaats met twee andere leden van de sollicitatiecommissie. Als je ook hier glansrijk slaagt, ga je door naar een extern talentonderzoek.
 • Het talentonderzoek is meer dan een intelligentieonderzoek. Het laat tevens zien waar jouw aanwezige of nog te ontwikkelen talenten zitten. Fijn voor ons, maar zeker ook voor jou. Want zo kunnen we je zo snel mogelijk in je kracht zetten en meteen aan de slag gaan met je ontwikkelpunten.
 • Bij een positief advies vanuit het talentenonderzoek zullen we je een aanbod doen.

Een stage bij VIL is kantoorbreed. Dit betekent dat je in contact komt met meerdere rechtsgebieden. Daarnaast loop je stage vanuit ons kantoor in Breda of ’s-Hertogenbosch. Echter zul je in die periode ook enkele weken op onze andere vestiging werkzaam zijn om een goede indruk van ons kantoor te krijgen.

Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sylvia Paul, Secretaris Dagelijks Bestuur, via db@vil.nl of 088 90 80 999.

Wie zijn wij?