Herstructurering & Insolventierecht

Met een team van 15 advocaten hebben wij een brede adviespraktijk op het gebied van herstructureren en reorganiseren van bedrijven in zwaar weer. Met ons team staan wij ondernemingen, bestuurders, schuldeisers, financiers en andere belanghebbenden bij in financieel uitdagende tijden. Omdat wij dagelijks actief zijn in de afwikkeling van faillissementen, zijn wij volledig op de hoogte van de problemen die bij een (pre)faillissementssituatie kunnen spelen.

ADVOCATEN INSOLVENTIERECHT

Blijven ondernemen of niet?
Twijfelt u of u kunt of wilt doorgaan met ondernemen en bent u benieuwd naar de diverse opties? Het volgende stroomschema kan u hierbij helpen. 

stroomschema-faillissementen.jpg
Klik hier voor vergroting

Gevolgen
Wat zijn eigenlijk de gevolgen van stoppen, zowel zakelijk als privé? En als u op tijd wilt stoppen, wat is dan op tijd? En als u doorgaat, hoe beperkt u dan de risico’s? Wanneer is een schuld te hoog of te zwaar?  Wij kijken met u mee naar de financiële positie van uw onderneming en geven u inzicht in wat haalbaar is voor u en uw onderneming. Zo hebben wij tijdens de corona-crisis al vele (familie)bedrijven in onder andere retail en horeca bijgestaan en geadviseerd.Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Voor u
Wij kunnen u onder andere helpen bij het volgende:

  • Begeleiding bij een doorstart
  • Herstructurering van schulden
  • Surséance van betaling (uitstel van betaling)
  • Zekerheidsrechten (opstellen benodigde contracten en de uitwinning van zekerheidsrechten)
  • Inventariseren van risico’s voor aansprakelijkheid bestuurder(s) en aandeelhouder(s) bij faillissement
  • Geschillen over transacties die in het zicht van een faillissement zijn aangegaan
  • Faillissementsaanvragen
  • Incassozaken

INSOLAD
Op het gebied van het insolventierecht is ons kantoor een speler van nationaal formaat. Met een flink aantal advocaten die door de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD) georganiseerde postdoctorale specialisatieopleiding met (zeer) goed gevolg voltooiden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief