Download dit artikel als PDF 26 juli 2021

Brancheleden gaming - Dewi Harkink

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Dewi Harkink van het brancheteam gaming:

1.Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
Net als vrijwel alle leden van het brancheteam gaming, ben ik altijd al een gamer geweest. Dat begon op zeer jonge leeftijd met een Game Boy. Toen ik een jaar of 9 was ben ik overgestapt op PC gaming. Dat is eigenlijk nooit meer veranderd. Waar velen kiezen voor het gemak van de console, ben ik juist gecharmeerd van het tweaken, customisen en de vrijheid die de PC biedt. Mijn favoriete genre is (grand) strategy, zowel turn-based als realtime, hoewel ik op zijn tijd een goede RPG, racing of FPS-game ook zeker kan waarderen. Verder ben ik ook een groot fan van bordspellen.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, IT-recht en privacy. Mijn focus ligt met name op het privacyrecht. Binnen het brancheteam gaming hou ik mij veel bezig met privacy compliance trajecten, het opstellen van vereiste privacy documenten en meedenken over gegevensverwerkingen en oplossingen voor privacy gerelateerde problemen waar bedrijven tegenaan lopen. Daarnaast hou ik mij veel bezig met commerciële contracten die een technisch tintje hebben, zoals het opstellen van licentieovereenkomsten en SLA’s.

Naast mijn juridische specialisme voeg ik ook een zekere mate van technisch specialisme toe aan het brancheteam gaming. Ik ben goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van hard- en software en ik ben in staat om op een acceptabel niveau te programmeren.

3. Waar ben je trots op?
Het meest trots ben ik op wat we allemaal met het brancheteam gaming bereikt hebben. Toen we in 2017 begonnen met het team, hadden we dit succes en de vele mooie klanten die we inmiddels mogen adviseren niet durven dromen.

Daarnaast ben ik trots op de vele mooie projecten waaraan we een bijdrage hebben mogen leveren. Het voelt goed om een van de vele tandwielen te zijn die er uiteindelijk voor zorgen dat een mooie game of een mooi product op de markt komt.

4. Waar blijkt jouw passie voor de branche of voor het recht nog meer uit?
Wat veel mensen niet zullen weten, is dat ik tijdens mijn tijd op de middelbare school en studie meer dan 6 jaar een succesvolle gaming server heb gehost op GTA SA-MP. Dat is ook waarvoor ik mezelf heb leren programmeren!