Download dit artikel als PDF 31 mei 2021

Brancheleden zorg – Boudewijn Cremers

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Boudewijn Cremers van het brancheteam zorg:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?

De zorgsector heeft al vele jaren mijn speciale aandacht, voornamelijk vanwege de maatschappelijk grote relevantie. Als jonge dertiger werd ik toezichthouder bij een VVT-instelling. Dat heeft mijn belangstelling voor de zorg met name aangewakkerd. Toen we op ons kantoor begonnen met brancheteams en er ook een zorgteam werd opgericht, lag het dan ook erg voor de hand dat ik onderdeel van het team zou worden. Ik heb daar nooit spijt van gehad.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
In mijn praktijk richt ik mij met name op (vakgroepen van) medisch specialisten en op de VVT-sector. Ik adviseer bij het maken van de juiste keuzes bij samenwerkingen en de daarbij horende contracten. En mocht er onverhoopt sprake zijn van een geschil met (een lid van) de vakgroep, het ziekenhuis of een andere contractspartij, dan procedeer ik ook bij de rechter of het scheidsgerecht gezondheidszorg.

3. Waar ben je trots op?
Op het feit dat ons zorgteam wat mij betreft hét voorbeeld is van een goede sectorbenadering. Door verschillende specialisten met eenzelfde interesse en passie bij elkaar te brengen in een team, kunnen we echte meerwaarde bieden aan onze relaties. In Zuid-Nederland zijn we bovendien een van de weinige kantoren met een specifiek zorgteam.

4. Waar blijkt jouw passie voor de zorg voor of voor het recht nog meer uit?
Sinds vorig jaar zomer ben ik lid van de raad van toezicht van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom. Een verantwoordelijke en boeiende functie. Middenin de coronatijd was het extra speciaal om ‘zo dicht op het vuur te zitten’ en van nabij mee te maken wat deze pandemie betekent voor een ziekenhuis en (met name) voor haar medewerkers. Buiten deze nevenactiviteit ben ik ook één dag in de maand rechter-plaatsvervanger in Rotterdam. Het is voor mijn praktijk als advocaat goed om zelf te ervaren hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten bij geschillen. Dat helpt mij zowel in mijn advisering als bij het opstellen van processtukken enorm.