Download dit artikel als PDF 11 december 2020

Brexit: erop of eronder

De afgelopen maanden is de deadline om een Brexit-deal te bereiken al een paar keer opgeschoven. Eerst was het streven van de EU en het Verenigd Koninkrijk om in september een akkoord te bereiken; toen dat niet haalbaar bleek, werd oktober als uiterste termijn genoemd. Op dit moment zijn de onderhandelingen nog steeds gaande.

Deadline 31 december
De Britse premier Boris Johnson en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen mengen zich ook in de gesprekken. Maar er lijkt nog steeds onvoldoende beweging in te zitten. De onderhandelingstermijn sluit op 31 december. Per 1 januari maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de interne markt en de douane-unie. En het is op dit moment dus nog steeds onzeker of er dan een handelsakkoord ligt.

Afgeslankt akkoord?
Wellicht komt er in plaats van een volwaardig akkoord een afgeslankte versie. Zondag moet meer duidelijk worden. We houden u uiteraard op de hoogte.

Wilt u meer weten over de Brexit? Wij houden u op de hoogte middels onze blogs. U kunt ook contact opnemen met Dineke van Dal.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (
Lees onze disclaimer).