Download dit artikel als PDF 05 maart 2018

De CAO GGZ is algemeen verbindend verklaard

Op 1 maart 2017 is de CAO GGZ 2017-2019 in werking getreden. Deze CAO is in februari 2018 algemeen verbindend verklaard . Wat betekent dit?

Normaliter geldt een CAO voor werkgevers en/of werknemers die lid zijn van een vereniging (vakbond of organisatie) die contractspartij is bij de CAO. Werkgever en werknemer kunnen ook in de arbeidsovereenkomst afspreken dat ze de CAO zullen naleven. Maar soms is een CAO van toepassing op de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer terwijl dit op geen enkele wijze contractueel is overeengekomen of zonder dat één van partijen lid is van een vereniging. Dit gebeurt als een CAO algemeen verbindend wordt verklaard (AVV). In dat geval gaan de cao-bepalingen in het AVV-besluit gelden voor alle werknemers die in de betreffende bedrijfstak werkzaam zijn. Alle arbeidsvoorwaarden die ongunstiger zijn dan de AVV-bepalingen zijn dan van rechtswege nietig en worden automatisch vervangen door de CAO-arbeidsvoorwaarden (in geval van een minimum-CAO).

Contractsvrijheid?
Je kunt je afvragen of het algemeen verbindend verklaren van een CAO niet een inbreuk is op de contractsvrijheid. Sommige werkgevers en werknemers wíllen namelijk helemaal geen gevolg geven aan de CAO, maar moeten dit nu toch als gevolg van het AVV-besluit. Maar vooralsnog wordt, tot grote teleurstelling van verschillende werkgevers, het algemeen verbindend verklaren van CAO’s door de regering niet ter discussie gesteld.

CAO GGZ
De CAO GGZ werd niet heel enthousiast ontvangen vorig jaar. De CAO zou te gedetailleerd zijn en niet flexibel. Niet geheel onverwacht waren er dus ook de nodige bezwaren tegen de algemeen verbindend verklaring. Deze bezwaren zijn echter door de Minister van SZW van de hand gewezen. De CAO GGZ is algemeen verbindend verklaard tot 1 juni 2019.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met één van onze specialisten van de sectie Arbeid & Medezeggenschap.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (Lees onze disclaimer).