Download dit artikel als PDF 02 maart 2020

René Otto door de gamesindustrie genomineerd voor een Game Bakery Award

Vandaag is bekendgemaakt dat onze collega René Otto is genomineerd in de categorie “Gamechanger 2019” bij de Game Bakery Awards. Deze award wordt toegekend aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar de positiefste impact heeft gehad op de Nederlandse gamesindustrie. De reden voor de nominatie is dat René zich actief inzet voor de (juridische) vertegenwoordiging van de gamesindustrie, zoals in de discussie over Loot Boxes.

De Game Bakery Awards worden jaarlijks uitgereikt in vijftien categorieën. De meeste categorieën zijn bestemd voor de beste ontwikkelaars van Nederlandse bodem, zoals de award voor “Best Entertainment Game” of “Best Art Direction”. Daarnaast zijn er ook een aantal categorieën bestemd voor personen of organisaties die zich hebben ingezet voor de gamesindustrie. Zowel de genomineerden als de uiteindelijke winnaars worden bepaald door Nederlandse gamesprofessionals.

De (juridische) stem van de gamesindustrie
Als toelichting bij de nominatie wordt door industrieprofessionals aangegeven dat zij waardering hebben voor de wijze waarop René de stem vertolkt van de gamesindustrie en daarbij vecht voor haar rechten in allerlei aangelegenheden. Daarbij wordt opgemerkt dat René inmiddels wordt gezien als onderdeel van deze mooie industrie.

Stem uitbrengen
Bedrijven en personen uit de gamesindustrie kunnen vanaf vandaag tot en met 9 maart hun stem uitbrengen op René of één van de andere drie genomineerden. Degene die de meeste stemmen heeft ontvangen zal op 13 maart worden gekroond tot “Game Changer of 2019”.

Als kantoor zijn wij uiteraard erg trots op deze nominatie. Het bewijst dat wij ons dagelijks inzetten om advocaten te zijn die naast u staan. Dat geldt niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor de branches waarbinnen wij actief zijn. U kunt uw stem uitbrengen via deze link.