Download dit artikel als PDF 01 februari 2018

Vecht een opgelegde sanctie van een toezichthouder aan met de sectie Sanctie & Boete

Als uw onderneming geconfronteerd wordt met een onderzoek door een toezichthouder zijn dat vaak spannende en onzekere tijden. Want weet u bijvoorbeeld precies wat u moet of kunt doen tijdens zo’n onderzoek en wat de gevolgen kunnen zijn? En zijn uw werknemers zich bewust van de risico’s en begrijpen zij wat wel en niet kan? De teamleden van de sectie Sanctie & Boete bieden u een duidelijk advies hoe u zich moet opstellen en hoe u een opgelegde sanctie kunt aanvechten.

Een (dreigend) besluit van een toezichthouder succesvol bestrijden vergt grondige kennis van de wet- en regelgeving die gehandhaafd wordt. Minstens zo belangrijk is een scherp inzicht in de regels die de beleidsvrijheid en het optreden van de toezichthouder zélf normeert. Dat maakt de omgang met, en het optreden tegen toezichthouders tot een vak apart.

Sanctie & Boete
In de sectie Sanctie & Boete hebben wij de ervaring van onze advocaten in bestuursrechtelijke sanctieprocedures gebundeld. Met dit team speelt Van Iersel Luchtman in op de verharding van het toezicht in Nederland. We leggen ons toe op juridische bijstand bij boetetrajecten als gevolg van handhavend optreden van toezichthouders. Denk hierbij aan de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Autoriteit Consument & Markt, de Zorgautoriteit, de Voedsel- en Warenautoriteit en de Autoriteit Financiële Markten. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, dus ook voor compliance vraagstukken bent u bij ons aan het juiste adres.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de sectie Sanctie & Boete.