Download dit artikel als PDF 09 maart 2021

Allerlei initiatieven voor het bouwen in de toekomst

Enkele maanden geleden nam Roy van Helvoirt nog deel aan het online congres “Nu bouwen aan morgen”, georganiseerd door Koninklijke Bouwend Nederland, waarbij diverse partijen en stakeholders in de bouw van gedachten wisselden over het bouwen in de toekomst. Binnenkort, op 25 maart aanstaande, wonen wij bovendien de inspiratiesessie bij van House of Leisure, waar wij als partner aan verbonden zijn, betreffende Circulaire Revolutie: Bouwen en Klimaat. Wij zijn dan ook volop bezig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die zich voordoen.

Zo zagen wij ook het interessante initiatief in Eindhoven, Living Lab 040. Met Living Lab 040 gaat onderzocht en ontwikkeld worden hoe het leven in de stad er in de toekomst eruit gaat zien. In dit reallife experiment worden 119 zogenaamde ontdek-woningen gerealiseerd nabij de Castiliëlaan in Eindhoven, waarvan de eerste deze zomer al. Op allerlei manieren, met diverse initiatieven, innovaties en experimenten zal worden getracht om het wonen in de toekomst verder te ontwikkelen en vorm te geven. Overigens zijn de initiatiefnemers nog op zoek naar partijen die mee willen denken. De kern daarbij zal zijn de ontdekking van de stad waar mens, milieu en kosten met elkaar in balans zijn.

Heeft u zelf nog innovatieve plannen in het verschiet? Maak ons deelgenoot, want wij denken graag mee en blijven graag op de hoogte!

 

Indien u meer wilt weten over dit onderwerp, kunt u contact opnemen met Roy van Helvoirt. Roy is lid van het brancheteam Bouw.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (
Lees onze disclaimer).