Download dit artikel als PDF 08 maart 2021

Brancheleden bouw – Carolijn Slegers

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Carolijn Slegers, brancheteam bouw:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
Het brancheteam sluit goed aan bij de rechtsgebieden waarin ik de meeste werkzaamheden verricht. Daarbij heb ik veel interesse in de bouwwereld en daar ook affiniteit mee. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaar (gedetacheerd) gewerkt bij een grote installateur/bouwbedrijf. Dit was voor mijn kennis van de branche zeer waardevol. Ik heb ontzettend dicht op het vuur gezeten en een kijkje in de keuken mogen nemen van deze fantastische branche. Ik heb zo fijn samengewerkt met de business en diens juristen, dat hierdoor mijn liefde voor de bouw alleen maar is toegenomen.

Maar mijn interesse reikt verder dan alleen de juridische kant. Privé ben ik bijvoorbeeld erg veel met architectuur bezig. Ik blijf dan ook altijd graag op de hoogte van nieuwe (technologische) ontwikkelingen in de bouwwereld.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Ik voeg een tweetal specialismes toe aan het brancheteam. Het bouw(contracten)recht en het insolventierecht. Hiermee help ik cliënten bij aanbestedingen door het beoordelen van de contractstukken, het checken van algemene voorwaarden, het opstellen van ontwikkelingsovereenkomsten etc. Daarbij weet ik vanuit mijn kennis van het insolventierecht de rechten van cliënten goed te beschermen indien opdrachtgevers financieel in zwaar weer verkeren.

3. Waar ben je trots op?
Het vertrouwen van en de fijne samenwerking met onze vaste bouwklanten. We zijn er trots op dat een flink aantal alweer vele jaren aan ons kantoor verbonden zijn. Ik vind het voornamelijk erg leuk bij grote projecten betrokken te zijn en daaromtrent passend te adviseren. Dat begint vaak al bij de aanbesteding en eindigt pas met een bezichtiging van het project dat ze hebben gerealiseerd. Hier kan wel 2 jaar tussen zitten. Het is dan ook fantastisch mooi om van het prille begin tot aan het eindresultaat betrokken te zijn. Het geeft dan echt een kick als je na zo’n lang proces samen het daadwerkelijke bouwresultaat kunt bewonderen.

4. Waar blijkt jouw passie voor de zorg voor of voor het recht nog meer uit?
Mijn passie blijkt het meest uit het feit dat ik privé ook erg veel bezig ben met bouw en architectuur. Ik klus graag, maak zelfs eigen meubels en ben veel bezig met interieurdesign. Kortom, het brancheteam bouw voelt echt als een perfecte match!