Download dit artikel als PDF 21 mei 2021

Brancheleden Finance – Stef Leijten

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Stef Leijten, brancheteam Finance:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
We hebben het brancheteam Finance enkele jaren geleden opgericht, omdat een aantal advocaten veel affiniteit bleek te hebben met de juridische vragen die in de financiële wereld spelen. Dat geldt ook zeker voor mij. Het brancheteam sluit dan ook goed aan bij mijn praktijk. Ik werk voornamelijk in de insolventie- en herstructureringspraktijk en daarnaast ben ik actief op het gebied van het financieel recht. De combinatie van werken in deze rechtsgebieden past perfect binnen het brancheteam Finance. Het is bovendien prettig sparren met cliënten over kwesties waar je zelf óók met veel interesse naar kijkt.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Ik ben actief op het gebied van insolventie & herstructurering. In dat kader krijg je vaak te maken met vraagstukken die zien op de financiële kant daarvan. Is het verstandig om door te gaan met ondernemen? Wat zijn de financiële risico’s? Bij dergelijke advisering is het zeer van belang (ook) te kijken naar de financiële positie van de onderneming van de cliënt. Ik kijk graag met cliënten mee.

Daarnaast breng ik een vrij uniek specialisme mee: het financieel recht. Aan de Erasmus Universiteit heb ik enkele jaren geleden de Master Financieel recht behaald. Het betreft een nichepraktijk en behelst ingewikkelde materie. Het werk is daarnaast erg divers, wat het alleen maar interessanter maakt. Zo sta ik veel financiële ondernemingen bij die een vergunning nodig hebben om te acteren op de financiële markten, zoals financieel adviseurs, cryptohandelaren of beleggingsondernemingen.

3. Waar ben je trots op?
Gedurende de afgelopen jaren heb ik een mooi aantal zaken behandeld voor cliënten die mij goed wisten te vinden. De vraagstukken zijn vaak zeer complex en dat is de financiële wet- en regelgeving ook. De wet- en regelgeving is bovendien zéér uitgebreid en voortdurend aan verandering onderhevig. Ik zorg ervoor dat mijn kennis altijd up-to-date is zodat ik de cliënten van het beste advies kan voorzien. Dat vergt behoorlijk wat werk. Want ook op het juridische vlak moet ik uiteraard goed blijven weten wat er speelt. Ik ben ook best trots dat het me lukt om op beide vlakken goed op de hoogte te blijven.

4. Waar blijkt jouw passie voor finance voor of voor het recht nog meer uit?
Naast mijn passie op het juridische vlak, blijkt mijn passie voornamelijk uit het feit ik mij privé ook veel bezig houd met alles wat er gebeurt op de financiële markten. Ik volg de financiële beurzen op de voet, volg met veel interesse de activiteiten van financiële startups en heb zelf, al is het nog bescheiden, een interessante beleggingsportefeuille!