Download dit artikel als PDF 16 augustus 2021

Brancheleden zorg – Arvid Munsters

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Arvid Munsters van het brancheteam zorg:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
De afgelopen jaren ben ik steeds meer klanten uit de zorgbranche gaan bedienen. Ik merk dat ik daar veel energie van krijg. Zorg gaat namelijk écht ergens over en dat past bij mij. Immers geldt hetzelfde voor het arbeidsrecht, mijn specialisme. Daar komt bij dat ik veel respect heb voor de innovatie die plaatsvindt in de zorgbranche en de maatschappelijke waarde daarvan. Ten slotte zijn verschillende familieleden van mij zelf werkzaam in de zorg, waardoor ik ook vanuit díe hoek veel meekrijg over de branche. 

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Zo sta ik mijn klanten (onder andere) bij op het gebied van individueel ontslag, collectief ontslag, medezeggenschapskwesties en ziekte- en/of disfunctioneringsdossiers.

3. Waar ben je trots op?
Ik ben erg trots op ons brancheteam. Door verschillende specialisten met eenzelfde interesse en passie bij elkaar te brengen, kunnen wij echt het verschil maken voor onze klanten. We weten wat er speelt en worden door een groot deel van onze klanten gezien als vaste sparringpartner.

4. Waar blijkt jouw passie voor de zorg voor of voor het recht nog meer uit?
Bij het maken van mijn studiekeuze heb ik heel lang getwijfeld tussen de studies rechtsgeleerdheid, psychologie en geneeskunde. Hoewel ik uiteindelijk voor de rechtenstudie heb gekozen, heb ik tijdens mijn tussenjaar heel bewust een aantal psychologievakken gevolgd.