Download dit artikel als PDF 30 juli 2021

Brancheleden zorg – Jolijn Geven

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Jolijn Geven, voorzitter brancheteam zorg:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
Bijna vijf jaar geleden startte ik bij VIL en vanaf dat moment ben ik veel werkzaam voor partijen in de zorg. Binnen mijn directe omgeving ken ik relatief veel personen die binnen de zorg werken. Daar heb ik altijd veel respect voor gehad. De zorg is immers van ongekende waarde voor onze maatschappij en dat werd met name tijdens deze coronacrisis nog maar eens bevestigd. Fijn dus dat ik vanuit mijn professie ook een steentje kan bijdragen.

Vanaf het moment dat ik aansloot bij ons brancheteam zorg, zag ik meteen wat voor een waardevol team het is. Ieder teamlid heeft affiniteit met de zorg, blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche en levert een wezenlijke bijdrage vanuit haar of zijn juridische specialisatie. Hierdoor bieden wij echt een meerwaarde aan onze klanten.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Ik ben op meerdere gebieden actief. Zo houd ik mij onder meer veel bezig met het beoordelen van overeenkomsten met zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en/of andere zorgaanbieders. Dit doe ik ook als zorgmakelaar voor een groep apotheken. Daarnaast adviseer ik over uiteenlopende gezondheidsrechtelijke wet- en regelgeving. Binnenkort zal ik starten aan een specialisatieopleiding Gezondheidsrecht van de Grotius Academie. Tot slot begeleid ik klanten bij de koop en verkoop van hun onderneming en bij het opzetten van samenwerkingsverbanden.

3. Waar ben je trots op?
Met ons brancheteam zorg hebben we de afgelopen jaren een ontzettend mooie, leuke klantenkring opgebouwd. Hierdoor weten wij ons als team steeds verder te specialiseren en op de kaart te zetten. Dit jaar zijn wij gestart met het verzorgen van zorgwebinars. Hiermee informeren wij onze klanten en relaties op een laagdrempelige wijze over bijvoorbeeld nieuwe wetgeving binnen de zorg. Waardevol om te zien dat de groep met vaste luisteraars ieder webinar weer een stukje groter wordt. Voor ons een relevante en leuke manier om in contact te blijven met onze relaties en hen op de hoogte te houden over de laatste juridische ontwikkelingen!

4. Waar blijkt jouw passie voor de zorg voor of voor het recht nog meer uit?
Toen ik een studiekeuze moest maken, heb ik sterk getwijfeld tussen de rechtenstudie en een studie psychologie. Uiteindelijk koos ik voor de rechtenstudie, met enkele zorggerelateerde keuzevakken (waaronder ‘psychiatrie voor juristen’). Ik heb geen moment spijt gehad voor de keuze van de rechtenstudie, maar het geeft wel voldoening om in mijn werk nu alsnog een bijdrage te kunnen leveren aan de zorgbranche.