Download dit artikel als PDF 05 september 2018

Brancheteam Gaming kijkt terug op geslaagde Gamescom beurs

Eind augustus reisde ons brancheteam gaming af naar de grootste gamebeurs van Europa: Gamescom.  Met een beursoppervlakte van ruim 200.000 vierkante meter, was de Koelnmesse in Keulen de ideale locatie om de ruim 370.000 bezoekers te ontvangen. Onze partner, Dutch Games Association, was uiteraard ook van de partij. Deze brancheorganisatie voor de Nederlandse gaming industrie verzorgde alweer voor het negende jaar het Holland Pavilion. Daar wilden wij natuurlijk graag bij zijn.

Naast de vele consumenten kwamen er dit jaar ook zo’n 31.200 zakelijke bezoekers uit 114 verschillende landen op de beurs af. Deze internationale belangstelling laat maar weer eens zien wat een groei de games sector doormaakt. En met deze groei, nemen ook de juridische uitdagingen toe. Niet voor niets heeft Van Iersel Luchtman dan ook een in gaming gespecialiseerd team, dat alle partijen in de game sector van juridisch advies voorziet. Wij helpen partijen een sterke ondernemingsstructuur op te zetten en arbeidscontracten af te stemmen op de specifieke behoeften. Maar we zorgen ook dat er sluitende afspraken worden gemaakt met derde partijen zodat know-how en intellectuele eigendomsrechten goed beschermd zijn.

Passie voor games
Naast onze juridische know-how hebben wij een echte passie voor games. Zo weten wij alles van monetisation structuren, distributiekanalen en de verschuiving van fysiek naar digitaal. Het is dan ook niet zonder reden dat publishers, retailorganisaties, organisatoren van events en developers van serious en entertainment games de weg naar ons brancheteam feilloos weten te vinden.

Bij deze danken wij DGA nogmaals voor een zeer geslaagde beurs en zullen volgend jaar  zeker weer van de partij zijn!