Download dit artikel als PDF 15 maart 2017

Column: Advocaatje leef je nog?

Het zijn roerige tijden. Ik vertel u niets nieuws. Een onrustige wereldeconomie, crisis, een klim uit het dal (maar voor hoelang ?), E-commerce, om van Trump nog maar te zwijgen. Het maakt dat het voor geen enkele ondernemer eenvoudig koersen is. Wat brengt de dag van morgen, of eigenlijk al “waar moet ik me vandaag aan vasthouden”? Moet ik uitbreiden of consolideren? Moet ik terug naar de core business of juist op meer paarden wedden? Er is niemand die de antwoorden heeft op uw vragen. Diegene die zegt dat hij ze wel heeft, liegt.

Rumoer
Erger nog is dat het wel lijkt alsof u ook steeds minder hulp kan vinden, er steeds minder partijen zijn die samen met u willen optrekken. De banken hebben zich na het rumoer van de afgelopen jaren teruggetrokken, de accountants zijn voorzichtiger geworden en de (onpersoonlijke) online zakelijke dienstverlening rukt op. Ook uw advocaat heeft niet het sluitende antwoord, maar bij hem kunt u wel altijd persoonlijk terecht om te sparren. Hij trekt zich niet terug en bewaart te allen tijde de vertrouwelijkheid. Wel fijn als het om precaire zaken gaat.

Jubileum
Van Iersel Luchtman Advocaten bestaat dit jaar 60 jaar. Al 60 jaar bedienen we bedrijven en ondersteunen we ondernemers in groei en in krimp. Met veel van onze klanten trekken we al vele jaren samen op in weer en wind. We hebben het vertrouwen van onze klanten gekregen. Je blijft niet voor niets 60 jaar overeind. En dat vertrouwen is misschien wel ons grootste goed.

Vanwege ons jubileum zullen wij u in 2017 in elke editie van Regio Business trakteren op een vaste column over een juridisch onderwerp dat aansluit bij het telkens wisselende thema, maar belangrijker nog, aansluit bij u. Want de advocatuur is nog springlevend. We zijn dan ook niet voor niets van plan om nog minstens de komende 60 jaar mooie bedrijven en inspirerende ondernemers te ondersteunen in hun ontwikkeling, of bij te staan in uitdagende tijden.


Tevens verschenen in Regio Business