Jaap Broekman

Jaap Broekman is sinds 1992 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Jaap is lid van de secties Onderneming & Contracteren en Arbeid & Medezeggenschap. Daarnaast maakt hij deel uit van het brancheteam Afval & Recycling en het brancheteam Huisvesting.

Jaap heeft een enorme hang naar vrijheid. Specifiek naar vrijheid van meningsuiting. Iedereen is vrij om te zeggen en te denken wat hij of zij vindt. Mits onderbouwd en op waarheid gebaseerd. Gefundeerd dus. Zonder emoties geheel terzijde te schuiven. Altijd zoekend naar een eerlijke oplossing. In alle redelijkheid. Iedere stelling heeft volgens Jaap in letterlijke zin twee gezichten. Een groot inlevings- en relativeringsvermogen zijn volgens hem dan ook onontbeerlijk. Kritisch je eigen positie spiegelen is een voorwaarde. Vaak moet je namelijk eerst iets geven voordat je iets krijgt.

Jaap beheerst het Arbeidsrecht in de volle breedte, en die achtergrond maakt hem tot dé vraagbaak van de HRM managers van diverse (grote) ondernemingen. En dat niet alleen als het gaat om arbeidscontracten of arbeidsvoorwaarden, maar ook bij vragen over gecompliceerdere kwesties zoals CAO’s, OR en reorganisaties. Jaap staat daarnaast zowel werkgevers als werknemers bij in arbeidsgeschillen.

Als specialist ondernemingsrecht adviseert en procedeert Jaap met name over diverse soorten contracten. Deze combinatie van arbeidsrecht en ondernemingsrecht maakt dat Jaap door diverse ondernemers wordt beschouwd als hun vaste sparringpartner voor hun dagelijkse juridische aangelegenheden.

Jaap is naast jurist tevens afgestudeerd in de Engelse taal en letterkunde. Hij bedient mede daarom ook diverse internationale ondernemingen.