Download dit artikel als PDF 15 november 2019

Column: Schaamteloos

Meestal neem ik de gelegenheid die deze column biedt te baat om stokpaardjes te berijden. Niets heerlijker dan dat. In galop met de wind in de haren over het Strand van Ongenoegen dat bezaaid ligt met allerlei moderne ellende als Trump, andere totalitaire leiders, de ondermijning van de rechtsstaat in het algemeen of het in onze maatschappij afkalvende gevoel van mededogen & barmhartigheid (u kent hem toch nog wel, die Samaritaan?). Maar, zo niet vandaag. Vandaag geen quasi wijze woorden, geen preek.

Jeukende vingers
Het had overigens niet veel gescheeld. Het motto van de huidige editie is namelijk ‘Bouw en Techniek’. Mijn vingers jeukten bij de gedachte dat ik iets kon gaan schrijven over bijvoorbeeld het nut van hergebruik en reparatie van oude elektrische apparaten, om zo door te stoten naar heerlijke thema’s als verspilling en milieu. Thema’s die ik dan onder jullie aandacht kon brengen vanuit de hoogte van m’n, o zo gemakkelijke, morele gelijk. Maar, zo niet vandaag had ik beloofd. Jullie komen dus goed weg. Vandaag ga ik namelijk schaamteloos maar volkomen serieus reclame maken voor iets wat wij bij Van Iersel Luchtman Advocaten zelf hebben ontwikkeld: de VIL Legal Scan.

Toch een stokpaardje
Nederland wordt gekenmerkt door een zodanige hoeveelheid aan regels, wetten, verordeningen en wat dies meer zij dat het bos van een goed geregelde samenleving door de bomen van de regelgeving soms niet meer te zien is (toch weer een stokpaardje). Om nou te voorkomen dat u als ondernemer in dat bos verdwaalt of, in de woorden van de makers van de scan, de juridische huishouding van uw onderneming onvoldoende aandacht geeft, is de VIL Legal Scan gemaakt. Het is een even simpele als doeltreffende tool, zoals dat tegenwoordig heet. Vroeger heette zoiets gewoon een hulpmiddel. Maar, u heeft gelijk, ook ik hoor weer gehinnik… U kunt met de VIL Legal Scan snel en effectief zien of uw onderneming ergens juridische risico’s loopt. De scan (overigens te vinden op www.vil.nl/scan) stelt u vragen over uw onderneming waardoor u even goed stil moet staan bij onderwerpen als uw bedrijfsstructuur, de vraag of uw arbeidsovereenkomsten up to date zijn en of u toch niet ergens aansprakelijkheidsrisico’s loopt.

Gelukkig voor ons kantoor is schaamteloosheid één van mijn beste karaktertrekken. Dus, doe nu snel, de VIL Legal Scan op www vil punt en l!Tevens verschenen in Regio Business