Download dit artikel als PDF 15 februari 2021

Brancheleden bouw - Roy van Helvoirt

Wij werken met diverse brancheteams die gevormd worden door advocaten die een specifieke kennis of passie hebben voor de betreffende branche. Daardoor weten zij precies wat er binnen de sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezighoudt. Maar wie zijn deze advocaten eigenlijk? Middels vier korte vragen presenteren wij ze graag aan u.

Dit keer is het de beurt aan Roy van Helvoirt, voorzitter brancheteam bouw:

1. Waarom maak je onderdeel uit van dit brancheteam?
Als advocaat vastgoed, sluit dit team uitstekend aan bij de rechtsgebieden waarop ik actief ben. Daarnaast vind ik het interessant om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de bouw, ook de niet-juridische. Op die manier kan ik cliënten het beste bijstaan.

2. Welk specialisme breng je mee in het brancheteam?
Mijn focus ligt op het bouwrecht: daarin heb ik veel ervaring in de behandeling van geschillen tussen aannemers en opdrachtgevers en tussen aannemers en onderaannemers. Tevens adviseer ik veel over samenwerkings-, koop- en aannemingsovereenkomsten.

3. Waar ben je trots op?
Op elk dossier dat naar tevredenheid van de cliënt wordt opgelost. Dat kan gaan om bijvoorbeeld een onlangs behandelde zaak die we in hoger beroep hebben omgedraaid en als gevolg waarvan cliënt meerdere tonnen ontvangt, maar ook om een bereikte schikking die ertoe leidt dat een cliënt simpelweg blij is een streep onder een geschil te kunnen zetten.

4. Waar blijkt jouw passie voor de bouw of voor het recht nog meer uit?
Al vanaf het begin van mijn studie wist ik dat ik na mijn studie werkzaam wilde zijn in het bouwrecht. Wat mij enorm aanspreekt in het bouwrecht is dat het heel praktisch en concreet is. Het gaat om fysieke zaken die je ook echt kunt zien: woningen, bedrijfspanden, winkels etc. en niet om puur theorie.

Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Jonge Onroerend Goed Juristen, die onder meer gespecialiseerde cursussen aanbiedt op het gebied van de bouw.