Download dit artikel als PDF 25 november 2019

Tuchtrecht: Na 10 jaar nieuwe voorzitter Accountantskamer

Op 1 januari 2020 neemt Sandra Schreuder officieel de voorzittershamer van het tuchtcollege over van Michiel Werkhoven. Als voorzitter is zij onder meer verantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de tuchtrechtspraak van accountants.

In het persbericht van de Accountantskamer van 22 november 2019 geeft Schreuder aan dat innovatie haar speciale belangstelling heeft: “Goed toezicht in de snel veranderende en digitaliserende samenleving en de uitdagingen die dat met zich meebrengt, vragen ook om innovatie binnen het college”.

Nadat Werkhoven de Accountantskamer in mei 2009 oprichtte, stond hij daar ruim tien jaar aan het roer. De Accountantskamer is strenger gebleken dan haar voorganger (de Raden van Tucht). Niet alleen is het aantal klachten de afgelopen jaren gestegen van circa 135 naar circa 200 per jaar, maar ook is het aantal gegronde klachten en doorhalingen toegenomen.

Het is nu de vraag of Schreuder deze strengere koers zal handhaven en de door haar aangekondigde innovatie zal doorvoeren.

 

Indien u naar aanleiding van deze blog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Anna Kitslaar of één van onze andere specialisten van de sectie Aansprakelijkheid en Procespraktijk.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (Lees onze disclaimer).