Download dit artikel als PDF 13 mei 2019

Vierde editie ‘M&A in het Zuiden’ groot succes

Na drie geslaagde edities, was de vierde netwerkborrel van M&A in het Zuiden wederom een groot succes. Op donderdag 9 mei kwamen meer dan 100 M&A professionals samen bij het Inspirium van Satelliet Meubelen te Breda. Een mooie locatie die naadloos aansluit bij het thema: Ketenvorming binnen hospitality: ‘De kracht van een goed concept.’ De netwerkborrel van M&A in het Zuiden is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend en inspirerend event waar specialisten, die betrokken zijn bij alle aspecten van het fusie en overnamevak onder de rivieren, elkaar treffen.

Locatie voor het event was het Inspirium van Satelliet Meubelen. Een ‘hidden treasure’ in Breda, waar men aan den lijve ondervindt wat de impact is van (duurzame) innovatie en een goed doordacht business plan. Het programma startte met een rondleiding door het bedrijf en de showroom. De enthousiaste medewerkers lieten zien wat de kracht is van een goed concept, hoe synergie kan worden behaald door diverse disciplines te bundelen en hoe belangrijk hospitality in het dagelijkse leven is.

In het tweede deel van het programma stonden presentaties centraal van Christan Brouwers, dga van Satelliet, en van Fred Bus en Robert-Jan Abrahamse van Debuut. Satelliet heeft de focus op strategische samenwerkingsverbanden en partnerships, waaronder die met Inspirium waar vele ondernemingen in de hospitality branche zeer nauw samenwerken. Eén van de prominente klanten van Satelliet is Debuut. Een succesvolle horecaorganisatie met 17 verschillende conceptformules, ruim 30 locaties en een omzet van circa 65 miljoen euro. Vorig jaar juli is Debuut een partnerschap aangegaan met Waterland Private Equity. Fred en Robert-Jan blikte terug op dit traject. Het resultaat was een interactieve sessie waar de successen en obstakels aan bod kwamen die zij ondervinden bij hun ‘Buy-and-Build’ strategie.

Het initiatief voor M&A in het Zuiden is genomen door een ‘founding group’. Naast Van Iersel Luchtman zijn dat ABN AMRO, Rabobank, Van Oers Corporate Finance, Capitalmind Corporate Finance Advisory, HLB Matchers, Taylor Wessing en Treble. Wij kijken wederom terug op een mooi programma en een geslaagde avond.

Wilt u meer weten over M&A in het Zuiden en/of de netwerkbijeenkomsten bijwonen, neem dan contact op met Wouter van Loon. Wouter is lid van ons M&A team.