Download dit artikel als PDF 23 april 2020

Brexit: onderhandelingen tijdens corona

Met corona lijkt de Brexit hype verdwenen. Je zou bijna vergeten dat er eind van dit jaar een akkoord over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het VK zou moeten liggen. De klok tikt ondertussen door. Hoe staat het met de onderhandelingen?

In maart heeft een eerste onderhandelingsronde plaatsgehad. Toen kwam het coronavirus, waardoor niet alleen de Britse premier Boris Johnson werd geveld maar ook diverse onderhandelaars. Het onderhandelingstraject heeft daardoor enkele weken stilgelegen. Deze week zijn ze weer hervat, via – hoe kan het ook anders - videobellen. Ook in mei en juni vinden er als het goed is onderhandelingen plaats.

Uitstel?
Tot nu toe blijven de Britten erbij dat de overgangsperiode hoe dan ook eind 2020 eindigt, met of zonder akkoord. Maar het is toch niet helemaal uit te sluiten dat het VK op een verlenging zal aansturen, vanwege de impact van corona. Daarover zal uiterlijk 1 juli een besluit moeten vallen.

Wilt u meer weten over de Brexit? Wij houden u op de hoogte middels onze blogs. U kunt ook contact opnemen met Dineke van Dal.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (Lees onze disclaimer).