Download dit artikel als PDF 05 juli 2019

Middenin de zorg

Onze advocaten zijn actief in veel verschillende branches. Daardoor weten wij wat er binnen een bepaalde sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen het beste op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn cliënt dagelijks bezig houdt. Een voorbeeld hiervan is de ‘meeloop stage’ die Catelijne Bach en Jolijn Geven onlangs liepen bij Stichting Driestroom. Een stichting die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met en zonder beperking.

Vanuit ons Brancheteam Zorg helpen wij zorgondernemers graag met pragmatische, in de praktijk toepasbare oplossingen. Die oplossingen kunnen we alleen bieden als we voeling houden met de zorgpraktijk. Weten hoe het er daar aan toe gaat en wat er echt speelt. We gaan daarom graag op bezoek bij zorgaanbieders, om zelf te kunnen zien en horen hoe het werkt in de praktijk. Deze week mochten wij twee Driestroomhuizen bezoeken welke aangesloten zijn bij Stichting Driestroom.

Driestroom
Tijdens ons bezoek maakten wij kennis met prachtige gezinshuisouders die binnen Driestroom Driestroomhuisouders worden genoemd. Deze ouders doen er alles aan om de ontwikkeling te stimuleren van de hun toevertrouwde kinderen en die daarbij doorgaan waar anderen, instanties, het vaak allang hebben opgegeven. En soms met prachtig resultaat, tegen alle verwachtingen van experts in. Daarmee geven deze Driestroomhuisouders 'hun' kwetsbare kinderen een toekomst, een mogelijkheid om op eigen benen te kunnen staan en voor zichzelf te zorgen. Met hun zorg leveren zij daarmee een bijdrage aan onze maatschappij. Wij zijn diep onder de indruk van de inzet en het mooie en goede werk wat er wordt verricht.

Daadwerkelijk zien en ervaren waar onze cliënten dagelijks mee bezig zijn, helpt ons in onze juridische advisering. Het gevoel dat je elkaar echt begrijpt werkt en praat een stuk vlotter. Een speciaal woord van dank aan Thierry van den Heuvel van Driestroom voor het regelen van deze mooie 'stage' is dan ook zeker op zijn plaats.