Catelijne Bach

Catelijne Bach is sinds 1996 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was zij werkzaam in Frankfurt bij een internationaal georiënteerde Duitse bank. Catelijne is lid van de secties Onderneming & Contracteren en Fusies & Overnames. Daarnaast maakt zij deel uit van het brancheteam Zorg.

Catelijne Bach is een uiterst consciëntieus advocaat. Gedreven en perfectionistisch als zij is, wordt door haar niets aan het toeval overgelaten. Waarborgen van kwaliteit. Als advocaat. Als team. Als kantoor. Weten waar je het over hebt. Weten wat er speelt. Oog voor delicate kwesties. Kwesties die u persoonlijk zouden kunnen raken of zakelijk zouden kunnen schaden. Haar doortastende aanpak en persoonlijke betrokkenheid geven zelfvertrouwen. Catelijne is als een kameleon. Niemand anders verplaatst zich zo snel en zo makkelijk in uw positie. Waarmee ze u - óf de tegenpartij – even zo snel weer van de noodzakelijke repliek voorziet.

Als specialist ondernemingsrecht houdt Catelijne zich al jaren bezig met de advisering omtrent overnames en joint ventures in de gezondheidszorg. Ook adviseert ze diverse zorginstellingen en zorgverleners over de zakelijke en bestuurlijke aspecten van hun praktijk. Daarbij ondersteunt zij zowel individuele 1e en 2e lijns zorgverleners als ketens over samenwerkingsvormen, praktijkoverdracht en diverse vraagstukken van health governance. Daarnaast ondersteunt Catelijne vaak (groepen van) zorgverleners in hun relatie met zorginkopers bij zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. Met deze instanties onderhandelt zij regelmatig over de inhoud van de zorgcontracten, als ook over de afwikkeling van claims en controles. Tot slot heeft Catelijne als aandachtsgebied het Gezondheidsrecht.

Catelijne is tevens zangeres in de rockband CU in Court (ontstaan uit de rechtbank te Breda) en het jazztrio Fluïde. Naast zuiver spelen ervaart zij met name hoe belangrijk het is dat er goed naar elkaar geluisterd wordt. Een eigenschap die ook cruciaal is in haar werk als advocaat. Door goed te luisteren naar zowel haar cliënten als naar andere betrokken partijen, lukt het haar om snel de ‘angel’ uit een conflict te halen, dan wel om een creatieve oplossing te vinden waarmee alle betrokkenen goed kunnen leven.