Download dit artikel als PDF 12 maart 2019

Nieuw VIL brancheteam Finance

Onze advocaten zijn actief in diverse branches. Daardoor weten we wat er binnen een specifieke sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen kundig op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezig houdt. Een aantal van onze specialisten heeft zich verenigd in een brancheteam. Denk aan Zorg, Afval & Recycling, Food en Gaming. Vanaf nu is daar een nieuw brancheteam aan toegevoegd. Het brancheteam Finance.

De specialisten in ons brancheteam Finance zijn bekend met de finesses binnen finance. Wij staan ondernemingen in de finance sector bij die aanlopen tegen financiële toezichtregels. Dit doen wij door ons te verdiepen in de regelgeving rondom nieuwe producten. Daarnaast voeren we zo nodig procedures tegen toezichthouders als de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Ook is binnen ons team alle kennis en ervaring aanwezig op het gebied van beroepsaansprakelijkheid. Wij kennen het klappen van de zweep. Wij zijn niet alleen bekend met het tuchtrecht dat voor veel van deze dienstverleners van toepassing is, maar ook met hun vaktechnische kader. Zakelijke dienstverleners lopen vandaag de dag steeds meer risico’s. Bij veel (tucht)klachten, volgt later namelijk een financiële claim.

Aandachtsgebieden
Er zijn diverse soorten ondernemingen werkzaam binnen finance. Elk met hun specifieke kennis en vaardigheden en in voorkomende gevallen (juridische) vraagstukken. Wij spelen hierop in door de volgende onderverdeling te maken:
 >  Accountants
 >  Beleggers
 >  Corporate Finance adviseurs
 >  Financiële ondernemingen
 >  Fiscalisten
 >  Notarissen

Financiële wereld
Uiteraard zijn de leden van ons brancheteam bekend met de grote financiële instellingen, de manier waarop zij werken en de financiële zekerheden die zij van ondernemers vragen. Ook kent ons brancheteam de ins & outs van de spelers op en rondom de financiële markten, van beleggers tot financiële ondernemingen. Daardoor zijn wij in staat impasses te doorbreken.


Wilt u meer weten over ons brancheteam Finance? Neem dan contact op met Arnoud van Campen of één van de overige teamleden.