Richard van der Jagt

Richard van der Jagt is sinds 2012 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Richard is lid van de secties Insolventie & Herstructurering en Aansprakelijkheid & Procespraktijk. 

Richard zal zich niet snel de les laten lezen, laat staan de mond laten snoeren. Eerder is hij anderen te snel af. Maar als goed luisteraar hoort hij natuurlijk wel wat anderen zeggen. Zonder het achterste van zijn tong te laten zien, pareert en relativeert hij bijzonder handig door derden ingenomen standpunten. Zonder onnodige energie aan irrelevante details te verspillen. Hoofdzaken van bijzaken onderscheidend om daar vervolgens naar te handelen. Wat anderen daar ook van denken of vinden. Want waar een wil is, is ook een weg.

Binnen het ondernemingsrecht behartigt Richard de civiele belangen van ondernemers. Zo staat hij hen veelvuldig bij in kwesties die betrekking hebben op het nationale en internationale verbintenissen- en goederenrecht. Zowel binnen als buiten de rechtszaal. Richard treedt ook met regelmaat op voor bestuurders in aansprakelijkheidskwesties.

Daarnaast werkt Richard nauw samen met curatoren in faillissementen. Zo ondersteunt hij curatoren onder andere bij de afwikkeling van faillissementen, maar treedt hij ook voor hen in rechte op in onder andere incasso- en aansprakelijkheidszaken.