Arbeidsrechtwebinars

Graag houden wij u op de hoogte van de actualiteiten omtrent het arbeidsrecht. Daarnaast brengen we ook graag relevante wet- en regelgeving (nogmaals) bij u onder de aandacht. Dit doen we door middel van drie korte webinars die in najaar gegeven worden. Sluit u aan?

Onze online bijeenkomsten worden verzorgd door onze arbeidsrechtadvocaten en zijn bedoeld voor alle partijen die (zijdelings) met het arbeidsrecht te maken hebben. We hebben de webinars bewust in de ochtend gepland, zodat het zo min mogelijk in gedrang komt met uw werkdag.

 • Dinsdag 19 oktober – 09:00 / 10:00 uur | Arbeidsrecht onder het nieuwe normaal
  Frank Verlaan & Arvid Munsters
  De coronapandemie heeft werkgevers geconfronteerd met een flink aantal uitdagingen op arbeidsrechtelijk vlak. Zo hebben werkgevers stuwmeren aan vakantiedagen zien ontstaan, te maken gekregen met werknemers die uit vrees voor een coronabesmetting weigerden om op kantoor te komen werken en in veel gevallen werd met spoed een thuiswerkbeleid opgetuigd. Inmiddels worstelen werkgevers met het al dan niet verplichtstellen van het coronavaccin voor hun werknemers en het al dan niet invoeren van een testbeleid op de werkvloer. In dit webinar bespreken Arvid en Frank onder meer deze ontwikkelingen en worden er praktische tips gegeven om daar op een juiste wijze mee om te gaan.

 • Dinsdag 9 november – 09:00 / 10:00 | Ziekte & arbeidsongeschiktheid
  Frank Verlaan & Jaap Broekman
  Een gedegen arbo-beleid is voor iedere werkgever een must. Maar wat dient een dergelijk beleid zoal te omvatten en welke rechten en plichten hebben werkgevers en werknemers in dit kader? Tijdens dit webinar gaan Jaap en Frank hierop in en bespreken zij vanuit een arbeidsrechtelijk perspectief wat de do’s en dont’s in dit kader zijn, onder meer aan de hand van de laatste rechtspraak.

 • Dinsdag 30 november – 09:00 / 10:00 | Dossieropbouw & disfunctioneren
  Jaap Broekman & René Otto
  De meest voorkomende reden voor een werkgever om afscheid te willen nemen van een werknemer is het disfunctioneren van die werknemer. Alleen maar roepen dat iemand niet voldoet zet geen zoden aan de dijk. Als je de werknemer of – als dat niet lukt – de rechter wil overtuigen van de noodzaak afscheid te nemen van een werknemer omdat die werknemer niet voldoet, moet je goed beslagen ten ijs komen. René en Jaap leggen uit hoe je als werkgever moet handelen om de kans dat een exit vanwege disfunctioneren slaagt zo groot mogelijk is.

Aanmelden
Deelname aan onze webinars is gratis. Mocht u een collega of een relatie hebben voor wie de bijeenkomsten ook interessant zijn, dan is deze tevens van harte uitgenodigd. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@vil.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een Teams-link.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Verlaan (f.verlaan@vil.nl) op telefoonnummer 088 – 90 80 881.