Download dit artikel als PDF 12 april 2017

VIL lanceert brancheteam Food

Onze advocaten zijn actief in veel verschillende branches. Daardoor weten we wat er binnen een specifieke sector leeft. En dat is belangrijk. Want een goede advocaat is niet alleen kundig op zijn vakgebied, maar weet ook wat zijn klant dagelijks bezig houdt. Een aantal van onze specialisten heeft zich verenigd in een brancheteam. Denk aan Zorg, Retail en Afval & Recycling. Vanaf vandaag is daar een nieuw brancheteam aan toegevoegd. Het brancheteam Food.

Binnen de foodsector liggen er uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, efficiency, veiligheid en innovatie. Iedereen vindt dat hij of zij recht heeft op gezonde en veilige voeding, die juist en volledig geëtiketteerd is. Dit vraagt echter om een hoge mate van regulering door de overheid. Zo hoog zelfs, dat deze sector binnen de EU tot één van de meest gereguleerde markten behoort. Bijna wekelijks komt er nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving bij. De food-sector is dan ook altijd in beweging. Ondernemers binnen deze branche hebben hier dagelijks mee te maken.

Juridische thema’s
De grootste juridische uitdagingen die zich in de food-sector voordoen, hebben we samengevat door middel van de thema’s environment, contracts, safety, compliance en labelling. Elk thema heeft zijn eigen uitdagingen en behoeft dus ook een andere specialist.

Voedselketen
Veel ondernemers binnen de foodsector lopen tegen dezelfde (juridische) uitdagingen aan. Maar kijken we meer gedetailleerd naar de voedselketen (van grondstof tot verkoop aan de consument), dan zien we dat bij iedere stap verschillende juridische kwesties spelen. Kwesties die specifiek op dat moment uw aandacht vragen. In die gevallen bent u het meest gebaat met een specialist die ervaring heeft met zowel die specifieke vraag als de branche in z’n geheel. En deze specialisten hebben zich nu verenigd.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem dan contact op met één van de teamleden van het brancheteam Food.

Deze blog bevat algemene informatie en is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven. Juridisch advies is echter altijd maatwerk. Wint u dus in een voorkomend geval altijd deskundig juridisch advies in. (Lees onze disclaimer).