Bouw

Al een tijdje stijgt de bouwproductie en trekt de vastgoedmarkt aan. Door economische groei neemt de vraag naar nieuwe woningen, utiliteitsgebouwen en infrastructuur toe. Er wordt zowel meer verhuurd als geïnvesteerd door beleggers. Huurders hechten echter steeds meer belang aan flexibiliteit en willen zich niet meer voor een lange huurperiode vastleggen. Hierdoor worden locatie, courantheid en exploitatiemogelijkheden voor vastgoedbeleggers steeds belangrijker.

In ons brancheteam Bouw zitten advocaten die hier alles vanaf weten. Zij spreken uw taal. Vanuit diverse disciplines ondersteunen ze veel bouwbedrijven die vaak tegen dezelfde juridische uitdagingen lopen. 

Teamleden


Ontwikkelingen

De groei in de branches wordt op kortere termijn wel beperkt door capaciteitsproblemen. Er is een tekort aan arbeid, materialen en beschikbare bouwlocaties. Daarmee stijgen de inkoopprijzen en vertraagt het bouwproces. Het goed inspelen op deze problemen zijn belangrijke uitdagingen. Ook blijft de vraag om innovaties in de bouw op het gebied van isolatie, verwarming en elektriciteit hoog. Zo zullen nieuwe woonwijken voortaan bijna uitsluitend gasloos worden gerealiseerd doordat de aansluitverplichting op het gasnet per 1 juli 2018 is vervallen.

Aandachtsgebieden
Binnen de branche heeft ons team de volgende aandachtsgebieden benoemd: