Annekee Groenewoud

Annekee Groenewoud is advocaat sinds 1988 en vanaf 2003 verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Daarvoor was zij werkzaam bij Rassers Advocaten. Annekee is lid van de sectie Vastgoed.

Annekee Groenewoud weet wat ze wil. En belangrijker; weet waar ze het over heeft. Tot in detail verdiept zij zich in onroerende zaken. Op zoek naar een opening. Een opening die een zaak kan maken of breken. Waarbij een centimeter meer of minder voldoende kan zijn. Gebrand als zij is om geschillen tussen partijen te slechten gaat zij geen discussie en geen conflict uit de weg. Desnoods hard tegen hard. Annekee controleert. Annekee regeert. En dat van het prille begin tot – als het nodig is – het bittere einde.

Als vastgoedspecialist weet Annekee alles van de realisatie en exploitatie van commercieel vastgoed. Zo beoordeelt en redigeert zij huurovereenkomsten voor bedrijfsonroerendgoed. Annekee is verder volledig thuis in het vastgoedrecht en behandelt dan ook zaken op het terrein van (ruimtelijk) bestuursrecht, milieurecht en huurrecht. Ook adviseert en begeleidt zij diverse retail ondernemers, waaronder een aantal grote winkelketens, bij het beheer van hun vastgoedportefeuille. In dat kader voert Annekee regelmatig procedures over huurbeëindiging of bijvoorbeeld huurprijsvaststelling.

Annekee beschikt tevens over bijzondere kennis en ervaring op het terrein van bestuursrecht. Zij weet de ondernemer als geen ander de weg te wijzen in de gecompliceerde regelgeving op het terrein van de ruimtelijke ordening. Of het nu gaat om het aanvragen van vergunningen, het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures, problemen rondom handhaving of bestuursdwang, dan wel milieurechtelijke kwesties.