Danny Vellinga

> d.vellinga@vil.nl - 088-90 80 988 
Danny Vellinga is sinds 2021 als advocaat verbonden aan Van Iersel Luchtman Advocaten. Hij is lid van de secties Vastgoed en Omgevingsrecht & Milieurecht. Tijdens zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen is Danny onder meer werkzaam geweest als buitengriffier bij de rechtbank Noord-Nederland.

Gecombineerde advies- en procespraktijk
Danny is hoofdzakelijk werkzaam op het gebied van het omgevingsrecht en het civiele vastgoedrecht. Hij adviseert en procedeert onder meer over de aan- en verkoop van onroerend goed en op het gebied van het huur- en bouwrecht. Binnen kantoor voert Danny een gecombineerde advies- en procespraktijk, waarbij hij zowel particulieren als bedrijven bijstaat. In goede samenwerking met zijn collega’s treedt Danny o.a. op voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, huurders en verhuurders. Hij richt zich o.a. op het opstellen van huur- of koopovereenkomsten - en vanuit zijn kennis van de bouw- en vastgoedwereld adviseert hij cliënten en procedeert hij waar nodig, bijvoorbeeld bij huurgeschillen of bij geschillen met een Vereniging van Eigenaars, of als het gaat om de juridische kant van bouwprojecten.

Uitdagend, vakinhoudelijk spel
Danny wordt beschreven als een enthousiast en creatief persoon. Cliënten ervaren hem als een bevlogen sparringpartner, die waar nodig te rade gaat bij zijn collega’s. Zij waarderen het dat hij het vastgoedrecht strategisch beziet als een uitdagend, vakinhoudelijk spel, waar grote financiële belangen spelen, evenals een complexe regelgeving. Danny anticipeert op de situatie en vindt een opening, om vervolgens samen met u de winnende strategie te bepalen. Met als doel: uw belangen beschermen. Zo komt hij snel met een resultaatgericht advies.